Barion Pixel

3 gyakorlat, amivel boldogabbá válik az életed

Sokan keresik a megoldást, az utat a boldogabb életükhöz. A kutatások szerint általában másoktól szoktuk várni, hogy boldogabbá tegyék az életünket. A szüleinktől, a társunktól, a főnökünktől, a barátainktól, és sok esetben az utolsó gondolat leszünk mi magunk, pedig talán ez lenne a legkézenfekvőbb, hiszen mi ismerjük magunkat a legrégebb óta és a lehető legjobban.

Boldognak lenni

Amikor kintről várjuk a boldog érzést magunkban, akkor kiszolgáltatottá válunk. Megfogalmazódik bennünk az igény egy emelkedett, vidámabb hangulat megélésére, majd amikor ez nem történik meg, hiányt fogalmazunk meg az a személy irányába, akitől elvártuk azt. Valljuk be, elég nehéz dolga van annak a másik személynek, hiszen pontosan kell tudnia reagálni az igényünkre, különben csalódást okoz.

Ha te is gyakran neheztelsz körülötted valakire, aki miatt úgy érzed, hogy nem tudsz boldog lenni, akkor javaslom, hogy válts nézőpontot és nézd meg azt, hogy rád milyen terhet róna, ha fordítva lenne a dolog. Mit gondolnál arról a személyről, a folyamatról? Mit mondanál annak az embernek, legyen az a társad, vagy munkatársad, aki azzal a kéréssel állna eléd, hogy akkor te most tedd őt boldogabbá. Ha hajlanál arra, hogy felvidítsd, akkor biztosan a repertoárodból bevetnél néhány trükköt, de egy idő után kifáradnál és azt mondanád, hogy én már mindent megpróbáltam, ami az aktuális erőmből telt, most rajtad a sor.

Hogyan legyek boldog?

Ezt a kérdést gyakran megkapom, és sokkal könnyebb dolgozni vele, mint azzal a kérdéssel, hogy miért nem sikerül nekem boldognak lennem. A miértek akkor jók, ha valóban elemezni szeretnénk, és a kapott eredménnyel szeretnénk is kezdeni valamit, és hajlandóak vagyunk stratégiát állítani fel arra, hogy jobb legyen a helyzet. Ha elfogadom azt, amit megtudok magamról és szándékomban áll változtatni a gátló tényezőkön. Ha csak az okot akarjuk tudni, és ezzel kipipáljuk a tennivaló listánkat, akkor ez nem fog előre vinni bennünket – egyelőre.

Boldogság gyakorlatok

A boldogságot kutató professzorok tanulmányai szerint sokat tehetünk a saját boldogságunkért, az életöröm érzésünk növeléséért.

  • Napi tudatosság beemelése a mindennapokba. Legyenek reggeli, napközbeni és esti rituálék, melyek jobb hangulatba tudnak emelni, segítenek a jelenben maradni, levenni a figyelmedet a nyugtalanító dolgok megfigyeléséről.
  • Pozitív belső monológ, megerősítések használata. Rendkívül fontos, hogy mit narrálsz magadnak magadról és az életedről.
  • Megfelelő stresszkezelés. Számtalan gyakorlat van, amelyekkel csökkentheted a stressz jelenlétét a szervezetedben. Ilyenek többek között a különféle mindfulness gyakorlatok, a többféle meditáció vagy a mozgás is.

Természetesen lehetett volna bővíteni a gyakorlatok listáját, azonban ha ezt a három megoldást tudatosan elkezded használni, nagyon rövid idő alatt tapasztalni fogod a jótékony hatásukat. Hosszú távon nem lehet megúszni az önismereti munkát, de kezdéshez már ez is elég.

Egy klikkelésre vagy a tudatos élet kiépítését segítő gyakorlatok megszerzéséhez. A Helló, Élet! online tanfolyamon az önfeltérképező kérdések segítségével felismered a működési sémáidat, segítséget kapsz a kommunikációd javításához, az önbecsülésed erősítéséhez, az életcélod megtalálásához, az önmotiváláshoz, a stresszkezeléshez, a párkapcsolat javításához, a célok megtervezéséhez.

Ha szeretnél tudatosabban élni, szívesen segítek Neked is, hogy minél jobban érezhesd magad a bőrödben.

2 módon tudsz velem együtt dolgozni:

1,Személyre szabott tanácsadás

2, Helló, Élet! online tanfolyamok

Várom, hogy Te is abba a csoportba tartozz, akik tudatosan élnek, és a felismerések által tesznek azért, hogy jobb körülmények között éljenek!

Ha úgy érzed, hogy túl sok idő lenne egyedül dolgoznod magadon, azon, hogy beivódjanak az új, nyugalmat hozó sémák, akkor itt tudsz időpontot egyeztetni a tanácsadásra.

Kép: pexels.com