Barion Pixel

3 szokás, ami javít a párkapcsolatodon

A kapcsolatokat könnyű kialakítani, de annál nehezebb fenntartani azokat. Ennek az egyik oka, hogy a megismerkedés, az építkezés szakasza még új, rejtélyes, felfedezésre váró szakasz, míg a fenntartás, a megtartás egy kompromisszumokkal, sérelmekkel teli időszak tud lenni. Ha gyermekek születnek a kapcsolatban, akkor pedig az új szerepekben való működés és a szerepek összehangolása, a csapatmunka kap hangsúlyt.

A párkapcsolati működésünket befolyásolja az, hogy milyen kötődési sémával kerültünk a nagybetűs életbe. Képesek vagyunk-e biztonságosan kötődni, vagy inkább a szorongó, esetleg az elkerülő kötődés a miénk. Ezeket nem fogjuk tudni felülírni teljesen, azonban, ha a két fél megismeri a saját és egymás működésének a miértjét, akkor könnyebben tudják korrigálni azt az adott helyzetekben. Ha érdekel, hogy Te milyen kötődési sémával rendelkezel, akkor kattints ide, térképezd fel.

A párkapcsolati probléma

Számtalan formában megjelenhet a probléma a párkapcsolatban:

  • kommunikációs elakadás,
  • a szexualitás elapadása,
  • a magány érzése,
  • a magára hagyatottság érzése,
  • az egyenlőtlen felelősségvállalás megjelenése,
  • önbizalomcsökkenés,
  • konfliktusok….stb.

Párkapcsolati probléma megoldása

A leghatékonyabb párkapcsolatjavítás az, ha azonosítjuk a problémát, megértjük annak gyökerét és meghatározunk egy javítási stratégiát rá. Ezt jól irányzott kérdésekkel lehet segíteni, amiben a Helló, Élet! online tanfolyamok vagy a tanácsadás tud segíteni Nektek.

Most viszont jöjjön 3 tipp, amivel boldogabbá teheted a párkapcsolatodat

1, Napi rituálék bevezetése (reggeli közös kávézás, esti közös beszélgetés, kapcsolattartás – a lényeg az egymásra figyelés, érdeklődés)

2, A kommunikáció javítása (mondd el, hogy mit érzel, miért akarod ezt elmondani a társadnak, milyen változást vársz, mi a te felelősséged/vállalásod a helyzetben)

3, Közös célok meghatározása (heti, havi, félévi, évi mérőpontok)

Elképzelhető, hogy a távolságot úgy érzékeled, hogy már nehéz lesz visszatalálni a társaddal egymáshoz, de számos esetben láttam már sikersztorit a klienseim életében, így bátran kijelentem, hogy amíg mindkét fél tenni akar a kapcsolat megmaradásáért, a családi életforma megtartásáért, akkor a probléma gyökerének megtalálásával és annak kezelésével meg is tudják valósítani a tervüket.

Nem működik a kapcsolatjavító beszélgetés otthon

A párok általában saját maguk megpróbálják rendezni a problémát, és nem járnak hosszú távú sikerrel. Ennek nem minden esetben az az oka, hogy nem illenek egymáshoz, hanem az, hogy csak annyit értek, amennyi információm van magamról, a társamról, a kapcsolat működési szisztémájáról. Így mindig ugyanarra a pontra jutnak el a párok. Ezért van szükség külső segítségre, hogy új nézőpontot, felismeréseket, gyakorlatokat hozhasson a párok mindennapjaiba.

Mindannyiunk életében vannak elszalasztott lehetőségek, gyakran hibáztatjuk is magunkat azért, amit nem tettünk meg, pedig lett volna rá mód. A bűntudat, a szomorkodás nem visz előre, ezért azt javaslom, hogy dönts valami mellett. Mivel ez a cikk arról szól, hogy miként tudsz javítani a kapcsolatodon, így arra bíztatlak, hogy dönts a kapcsolatod javítása mellett és vágj bele a kapcsolat-fejlesztés egyikébe.

Ha nem indulsz el a célzott változtatás útján, akkor a helyzet csak egyre rosszabb lesz és nem fogod jól érezni magad a bőrödben. Több lesz a hiány, mint az öröm.

2 módon tudsz velem együtt dolgozni:

1, Személyre szabott tanácsadás

2, Helló, Élet! online tanfolyamok

Várom, hogy Te is abba a csoportba tartozz, akik tudatosan élnek, és a felismerések által tesznek azért, hogy jobb körülmények között éljenek!