Barion Pixel

A tudatos élet 5 fontos pillére

A tudatos életmódról sokat lehet hallani. Leginkább talán a tudatosan élő, sikeres emberek szokásait osztják meg legtöbben, azonban a tudatos életmód kialakításával és megtartásával sokan küzdenek.

Az általam ismert módszerek és gyakorlatok közül azokat hoztam most, amelyek nem csak nekem, de több kliensemnek is sikert hozott az életébe. Ha most a siker szóra gondolsz, neked mi ugrik be elsőre? Csak azért kérdezem, mert ez a kép nem mindenkinek ugyanaz, így a siker receptje sem lehet mindenki számára ugyanaz. A legfőbb dolgod, ha szeretnél sikeres lenni a saját életedben, hogy nem másokhoz hasonlítgatott vagy méred magad, hanem önmagadhoz.

A Helló, Élet! tanfolyam sokat segít, ha szeretnél egyedül végighaladni a tudatos élet útján, de ha még nem állsz készen mégsem arra, hogy megváltoztasd a mindennapjaidat, akkor olvass tovább és csak később kattints át a tanfolyamra.

Tudatos életmód tippek

Mint ahogyan az elnevezés is utal rá, szándékosan, megtervezve, átgondolva, tudatosan alakítjuk a helyzeteinket és nem csak sodródunk az árral. Ezt akkor lehet megtenni, ha felismerem és azonosítom azt, aki igazán én vagyok, és megfogalmazom azt, hogy hova szeretnék a jelenlegi helyzetből eljutni.

Ismerem az automatikus programjaimat, a működési sémámat, és ha szükséges, korrigálok rajta, hogy elérjem a céljaimat. Ha tudatosan kerülöm azt, ami gyengíti, hogy jól érezzem magam és szándékosan beépítem azt, ami erősít engem. A szokásaink átírásáról beszélünk elsősorban, de ennek alapja pedig, hogy ismerjük magunkat, mi az, ami motiválni tud bennünket, melyek az erősségeink, amelyekre támaszkodhatunk, mik a gyenge pontjaink, amelyeket adott esetben be kell kalkulálnunk a végeredmény szempontjából.

Mit tegyél, ha szeretnél tudatosabban élni?

1, Azonosítsd azt, hogy hogyan szeretnél élni. Írd le magadnak, hogy milyen az ideális nap számodra, amelyben megtalálható minden olyan fontos terület, amit működtetni szeretnél. Egészség, párkapcsolat, anyagi helyzet, stb.

2, Készíts egy tervet, hogy hol tartasz most ezeken a területeken és hova szeretnél eljutni, mi kell hozzá, hogy megtörténjen (tanulás, információszerzés, mentor, stb.)

3, Ismerd meg magad! Térképezd fel a gyengeségeidet, erősségeidet. Erősítsd az önbizalmadat, és az önbecsülésedet. Légy tisztában azzal, hogy egyes helyzetekre hogyan reagálsz, és ha szükséges módosíts rajta.

4, Kutasd fel és fogalmazd meg az életed küldetését, a szenvedélyed, ami megtölti a mindennapjaidat erővel és motivációval.

5, Készíts napirendet magadnak. Legyenek reggeli, napközbeni, esti rituáléid.

+1: Tanulj meg lazítani, találd meg a számodra leghatékonyabb stresszkezelési módszert.

Egy klikkelésre vagy a tudatos élet kiépítését segítő gyakorlatok megszerzéséhez. A Helló, Élet! online tanfolyamon az önfeltérképező kérdések segítségével felismered a működési sémáidat, segítséget kapsz a kommunikációd javításához, az önbecsülésed erősítéséhez, az életcélod megtalálásához, az önmotiváláshoz, a stresszkezeléshez, a párkapcsolat javításához, a célok megtervezéséhez.

Ha szeretnél tudatosabban élni, szívesen segítek Neked is, hogy minél jobban érezhesd magad a bőrödben.

2 módon tudsz velem együtt dolgozni:

1,Személyre szabott tanácsadás

2, Helló, Élet! online tanfolyamok

Várom, hogy Te is abba a csoportba tartozz, akik tudatosan élnek, és a felismerések által tesznek azért, hogy jobb körülmények között éljenek!

Ha úgy érzed, hogy túl sok idő lenne egyedül dolgoznod magadon, azon, hogy beivódjanak az új, nyugalmat hozó sémák, akkor itt tudsz időpontot egyeztetni a tanácsadásra.

Kép: pexels.com