Barion Pixel

Önbizalomfejlesztés

Amiben segíteni tudok neked:

Támogatlak, hogy az erőforrásaidat felkutatva, a nehézségeid gyökerét megtalálva létrehozzunk egy olyan stratégiát, mellyel megértve a működésedet, célvezérelt fókuszálással képes leszel elérni az általad kitűzött eredményt. A közös munka során az önbizalmad erősödik, megtalálod a saját erőforrásaidat és megoldásaidat.

Gyakorlatokkal, azonnal bevethető technikákkal, életörömöt, életkedvet adó napi rutin kiépítésével segítek, hogy jobban érezd magad a bőrödben.

Milyen az, akinek nincs önbizalma?

Az önbizalomhiánytól szenvedő emberek általában alacsony önbecsüléssel is rendelkeznek. Gyakran úgy érzik, hogy alig tudják irányítani az életüket vagy azt, ami velük történik. Ennek az lehet az oka, hogy úgy érzik, nincs képességük ahhoz, hogy megváltoztassák önmagukat vagy a körülményeiket. Mivel külső irányításhoz vannak szokva, úgy érezhetik, hogy képtelenek bármit is tenni a problémáik megoldása érdekében. Kutatások szerint, ha elég erős az önbizalmad, önbecsülésed, akkor kisebb romboló hatása lesz azoknak a helyzeteknek, amelyekre nincs ráhatásod.

Az önbizalom meglétével kapcsolatos jellemzők

Milyen az, akinek van önbizalma?

Tisztában van a környezetében felmerülő feladatokkal, nehézségekkel, de ismerve a saját megoldásait, képességeit, eddigi eredményeit, belemegy az adott helyzetbe, mert van bizalma önmagában, hogy segítséggel vagy anélkül, de menni fog az adott feladat. Tisztában van azzal, hogy mit nem tud elég jól vagy mi az a terület, amelybe be kell hívnia valamilyen segítséget a feladat elvégzéséhez. Bízik abban, akivel együttműködik, bízik a jó sorsában.

Az önbizalommal rendelkező ember képes meghúzni a határait, bepozícionálni magát, kiállni magáért, vállalja az érzéseit, gondolatait. És vállalja azt is, hogy nem tud mindent, téved néha, és képtelenség, hogy mindig „jó” döntéseket hozzon. Tudja, hogy a téves döntésektől, rossz válaszoktól, elutasítástól nem dől össze a világ, hiszen ez emberi tulajdonság, hogy nem vagyunk mindenben tökéletesek, és nem tudunk mindenkinek megfelelni. Nem szorong attól, hogy ő kicsoda, vagy mások mit szólnak ahhoz, aki ő, ahogy ő létezik.

Az önbizalom erősítése

Vannak belső támaszt adó gyakorlatok, melyeket rendszeresen használva erősödik a belső tartásunk, azonban elengedhetetlen, hogy tágítsuk a komfortzónánkat és belemenjünk olyan helyzetekbe, melyeket eddig elkerültünk, de a tapasztalás hiánya gátolta az önbizalmunk kiépítését. Ugyanis, ha a térdremegős, szokatlan helyzeteket nem vállaljuk be, akkor azzal folyamatosan csökkentjük az önbizalmunkat. Viszont ahogy elkezdjük felvállalni magunkat, kikérni a megfelelő hangnemet, nemet mondani, amikor szükséges, akkor azzal növelni tudjuk az önbizalmunkat. Ha mi tiszteljük önmagunkat, akkor nagyobb eséllyel fogjuk megkapni az érzéseink, gondolataink, döntéseink számára járó tiszteletet is. Anélkül, hogy görcsösen küzdenénk érte.

Jó tanács:

Ha szeretnéd növelni az önbizalmad, akkor térképezd fel az erőforrásaidat, az eddigi eredményeidet, a megoldatlan konfliktusaidat, és indulj el egy új úton, letisztázva mindazt, ami benned és magad körül zajlik.

Jelentkezz be az űrlapon, szeretettel várlak személyesen Budapesten, vagy online tanácsadáson!

    Nem vagyok robot. (Kérjük, pipálja ki a négyzetet az üzenetküldés előtt.)